Vertaling ingredienten
Veel ingrediënten die je tegenkomt in Amerikaanse recepten laten zich redelijk makkelijk vertalen. Maar soms stuit je op een term die iets minder voor de hand ligt. Hieronder vind je een lijst met de Nederlandse termen van veel voorkomende ingrediënten.
All-Purpose Flour | Patentbloem |
Baking Powder | Bakpoeder |
Baking Soda | Zuiveringszout |
Bay Leaf | Laurierblad |
Bisquick | Kant en klare baxmix |
Buttermilk | Karnemelk |
Caster Sugar | Basterdsuiker |
Condensed Milk | Gecondenseerde melk |
Confectioners’ Sugar | Poedersuiker |
Cool Whip | Slagroomvervanger |
Cornmeal | Maismeel |
Cornstarch | Maizena |
Cream | Slagroom |
Cream Of Tartar | Wijnsteenbakpoeder |
Crisco | Bakvet |
Double Cream | Zeer Dikke Room |
Evaporated Milk | Koffiemelk |
Golden Syrup | Rietsuikerstroop |
Granulated Sugar | Kristalsuiker |
Ground Beef | Rundergehakt |
Half And Half | Mengsel van half slagroom / half melk |
Heavy Cream | Slagroom |
Horseradish | Mierikswortel |
Icing Sugar | Poedersuiker |
Kosher Salt | Grof zout |
Maple Syrup | Ahoornsiroop |
Molasses | Suikerrietmelasse |
Powdered Sugar | Poedersuiker |
Puff Pastry | Bladerdeeg |
Shortening | Bakvet |
Stock | Fond |
Vegetable Oil | Zonnebloemolie |
Whole Milk | Volle Melk |