Recepten uit Arizona

 

Arizona is een staat vol heerlijke lokale gerechten, variërend van traditionele Mexicaanse gerechten tot modernere Amerikaanse gerechten. Van taco’s tot biefstuk, het eten in Arizona is net zo uniek en divers als het landschap. Met zijn sterke zuidwestelijke invloed en de nabijheid van Mexico heeft Arizona een verscheidenheid aan smaken ontwikkeld die beide culturen weerspiegelen. 

Mexicaanse invloeden

Vanwege de ligging heeft de Mexicaanse keuken een grote invloed op de lokale keuken van Arizona. Mexicaanse gerechten zoals enchiladas, tamales, burrito’s en taco’s zijn hier overal te vinden. Een van de meest populaire gerechten in Arizona is de chimichanga, een gevulde tortilla. Het gerecht wordt vaak geserveerd met zure room, guacamole en salsa. De cheese crisp is een typische snack van deze staat, waarin je ook duidelijk de Mexicaanse invloeden ziet. Een ander populair gerecht is de posole, een soep op basis van maïs, vlees en chilipepers.

Native Americans

De inheemse Amerikaanse keuken heeft ook een grote invloed op de lokale keuken van Arizona. De Native Americans van Arizona hebben een lange en complexe geschiedenis, waaronder de beruchte “Long Walk”. In 1864 werden meer dan 8.000 Navajo’s gedwongen om te verhuizen naar een interneringskamp in New Mexico, waarbij velen van hen stierven. Na vier jaar werden ze vrijgelaten en konden ze terugkeren naar hun thuisland in Arizona. Tijdens deze moeilijke periode was het voedsel schaars en waren de inheemse bevolking genoodzaakt om te overleven met beperkte middelen en vaak ongewone ingrediënten. Dit leidde tot de ontwikkeling van creatieve gerechten zoals de Fry Bread, dat wordt gemaakt van meel, bakpoeder en zout en vervolgens wordt gefrituurd. Het wordt vaak geserveerd als een taco met gehakt, kaas, sla en tomaten. Voor sommige Native Americans blijft dit gerecht een pijnlijke herinnering. Maar toch wordt het nog heel veel gegeten. 

De Sonoran woestijn

De Sonoran woestijn beslaat een groot deel van Arizona en Mexico en heeft een enorme invloed op de lokale keuken. Een van de meest iconische gerechten uit deze regio is de Sonoran hot dog, die populair is geworden in de afgelopen jaren. Deze hot dog wordt meestal gemaakt met bonen, tomaat en koriander. Een andere populaire Sonoraanse specialiteit is het gerecht “Carne Asada”, gemaakt van gegrild rundvlees. Dit gerecht kan worden gevonden op zowel straatmarkten als in restaurants.

Lokale ingredienten

Arizona heeft een aantal lokale ingrediënten die de basis vormen voor veel gerechten in de lokale keuken. De Pima-lima boon is daar één van, die al eeuwenlang wordt gebruikt door de inheemse bevolking van Arizona. Deze boon heeft een nootachtige smaak en wordt vaak gebruikt in stoofpotten en soepen. Ook de Hatch-chilipepers, geteeld in de zuidelijke regio van Arizona, zijn een belangrijk ingrediënt. De prickly pear, oftewel de vijgcactus, is ook een opvallende verschijning in de lokale keuken. Het vruchtvlees van deze cactusvrucht wordt gebruikt in limonade, jams en sauzen en heeft een verfrissende, lichtzoete smaak.

Wil op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten uit Arizona? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 5 min
Arizona sunset
20220214220032
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 min
Wachten : 15 min
Cheese crisp
20221127203404
Aantal stuks: 6
Bereidingstijd: 20 min
Wachten : 30 min
Chimichangas
20220905204237
Aantal stuks : 8
Bereidingstijd: 45 min
Navajo taco
20230903202846
Aantal personen: 5
Bereidingstijd: 30 min
Sonoran Hot Dog
20200709132921