Southwest

De staten in de Southwest grenzen bijna allemaal aan Mexico, en dat zie je terug in de keuken. Bijvoorbeeld in de southwestern rijst of fajitas. Het gebruik van kruiden komt overeen met de Mexicaanse keuken, pepers, mesquite en koriander worden er veel gegeten. In Mexico eten ze echter ook alle onaantrekkelijke stukken van een dier, zoals pens en hersenen. Daar houden Amerikanen niet van, dus in de Southwestkeuken vind je vooral grote stukken varkens- of rundervlees.

Met name in New Mexico houden ze erg van pepers. Ze hebben zelfs een officiƫle vraag laten vastleggen: rood of groen? Die verwijst naar de kleur van chili pepers. Deze vraag krijg je niet alleen als je typische gerechten zoals enchiladas of huevos rancheros bestelt, dit kan ook gewoon gevraagd worden bij een bestelling van een burger of pizza. De groene en rode pepers komen van dezelfde plant, de groene zijn alleen vroeger geoogst. Ze zijn even pittig, de rode zijn iets zoeter. Kan je niet kiezen? Bestel dan Christmas, dat is een mix van rood en groen.

In Arizona wordt ongeveer een derde van de staat in beslag genomen door de Sonora woestijn. Die grenst ook aan de Mexico. Daarom heeft de lokale keuken van Arizona ook Sonoran. Het grote verschil tussen Sonora en de rest van Mexico is dat niet mais, maar tarwe het meest verbouwd wordt. Torilla’s zijn hier dan ook zelden van mais. In de Sonora woestijn groeien veel cactussen, die staan hier daarom ook soms op het menu en zijn het proberen waard. De Sonoran hot dog is het meest bekende gerecht uit deze keuken.