Recepten uit Wyoming

 

Wyoming, de thuisbasis van adembenemende landschappen en heeft een rijke geschiedenis die is gevormd door inheemse stammen, Europese ontdekkingsreizigers, mijnbouw en veeteelt. Door deze invloeden heeft de lokale keuken zich ontwikkeld tot een mix van traditionele en moderne gerechten. De lokale keuken van Wyoming weerspiegelt de ware geest van het Wilde Westen.

 

Zoetigheid

Een must-try als je in Wyoming bent, zijn Wyoming Whopper-koekjes. Deze heerlijke koekjes zijn rijk aan chocolade, havermout en walnoten. Voor een lach op je gezicht zijn er de cow pie-koekjes. Ondanks hun grappige naam (een cow pie is letterlijk vertaald een koeienvlaai) zijn deze koekjes een serieus lekkere traktatie. Ze zijn gemaakt van chocolade, pindakaas en haver en hebben een heerlijke romige textuur. Een andere zoete aanrader als je in Wyoming bent, is huckleberry-jam. Huckleberries zijn kleine, zoete bessen die groeien in de bergen van Wyoming. Ze zijn vergelijkbaar met bosbessen, maar hebben een unieke smaak die perfect is voor jam. Het wordt vaak geserveerd bij het ontbijt, samen met pannenkoeken, toast en spek. De chokecherry is een andere lokale bes die veel voorkomt in Wyoming. Van deze zure bessen wordt vaak jelly gemaakt. Beide bessen lenen zich er ook goed voor om er een pie van te maken.

Het Vlees van het Wilde Westen

Als je aan het Wilde Westen denkt, denk je waarschijnlijk aan vlees, en Wyoming stelt niet teleur. Jagen op groot wild, zoals elanden en herten, is nog steeds een populair tijdverdrijf in Wyoming. Gerechten zoals gegrild hertenvlees, elandensteak en hertentaco’s zijn populair onder de lokale bevolking en toeristen. Bison is een belangrijk ingrediënt in de lokale keuken. Met zijn magere vlees en rijke smaak is bison perfect voor het bereiden van burgers. Restaurants in Wyoming serveren vaak bison burgers en dit is een heerlijk alternatief voor traditionele rundvleesburgers. Een ander gerecht met vlees uit Wyoming is de Wyoming Stew. Deze stoofpot is gemaakt van mals rundvlees, aardappelen, wortelen, uien en diverse kruiden. Het is een echt comfort food dat warmte biedt tijdens de koude winters in Wyoming.

Inheemse invloeden

De geschiedenis van de keuken in Wyoming gaat terug tot de tijd van de inheemse stammen die hier al duizenden jaren wonen. De Shoshone, Arapaho, Cheyenne, Crow en andere stammen leefden van de lokale dieren, wilde bessen, kruiden en noten. Deze traditionele keuken is nog steeds te vinden. Een bekend voorbeeld is fry bread. Dit is een traditioneel platbrood dat wordt gemaakt door deeg te frituren in olie of vet dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht. Pemmican cakes zijn kleine cakes gemaakt van gedroogd vlees, vet en bessen die door de inheemse stammen werden gebruikt om onderweg te eten. Ze zijn nog steeds verkrijgbaar in sommige winkels en restaurants in Wyoming.

Kamperen en barbecuen

Wyoming is ook een paradijs voor kampeerliefhebbers, en geen kampeeravontuur is compleet zonder een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Op een open vuur of barbecue kan je natuurlijk perfect bizon of ander vlees bereiden. Een makkelijke bijgerecht is Prairie Potatoes. Hierbij worden aardappels op smaak gebracht met een lokale kruidenmix. Het is de ideale aanvulling op gegrild vlees. Wyoming coleslaw is minder bekend als de gebruikelijke beroemde coleslaw uit de zuidelijke staten, maar daardoor juist ook zeker een leuke verrassing om eens op tafel te zetten. 

Drinken

Naast al het lekkere eten in Wyoming, zijn er ook genoeg lekkere drankjes. Een aanrader als je iets speciaals uit deze staat wil proberen is de Wyoming Whiskey, een ambachtelijke whisky die in de regio wordt gedistilleerd. Je kan hier een Wyoming mule van maken, maar ook lekker om mee te bakken, bijvoorbeeld een Wyoming whiskey cake. Ook typisch voor deze staat zijn sloshies. Dat zijn slushies, maar dan met alcohol erdoor. Je vindt ze niet alleen in bars en restaurants, maar vreemd genoeg kun je ze ook bij tankstations en in supermarkten vaak kopen. 

Wil op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten uit Wyoming? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 20 min
Wachten : 2 uur
Wyoming stew
20220923193234