Eten in de Rocky Mountains
De Rocky Mountains staan bekend om de prachtige natuur en stoere cowboys, maar het is ook een regio met een unieke keuken die voortkomt uit de levensstijl van de stoere cowboys en de vele veeboerderijen en landbouwgrond. Van gefrituurde stierenballen tot groene chili en van bizonvlees tot perzikbrandewijn, er is voor ieder wat wils bij het eten uit de Rocky Mountains.
Aardappels, mais en perziken
Naast vlees zijn er ook genoeg andere ingrediënten die in de keuken van de Rocky Mountains gebruikt worden. Zo groeien er veel aardappels, mais en perziken in deze regio. Van perziken maken ze van alles, van jam tot zeep en zelfs brandy. Aardappels vind je vooral in de San Luis Valley, waar ze maar liefst meer dan 70 verschillende soorten verbouwen. Hier kun je bijvoorbeeld genieten van een lekkere aardappelsalade of aardappelpuree.
Rocky Mountain oysters
Laten we maar meteen beginnen met het meest controversiële gerecht uit deze regio: Rocky Mountain oysters. Deze delicatesse uit Montana zijn gepaneerde en gefrituurde stierenballen. Ja, je leest het goed. Dit gerecht is een overblijfsel van jonge stieren die gecastreerd zijn. Het klinkt misschien heftig, maar voor de stoere cowboys hier is dit heel normaal. Sterker nog, er worden zelfs festivals georganiseerd voor dit gerecht. Durf jij het aan?
Vlees
Als je geen fan bent van stierenballen, geen zorgen. Er staat genoeg ander vlees op het menu in de Rocky Mountains. Het is tenslotte een regio vol veeboerderijen. Een goede steak is hier dan ook geen uitzondering en er worden ook veel stoofpotten gegeten. Maar wat dacht je van bizonvlees? Dit wordt vaak geserveerd in de vorm van burgers en lijkt op rundvlees, maar dan met een veel rijkere smaak en minder vet. Een aanrader voor de vleesliefhebber.


Groene chili
Tot slot is er nog een gerecht dat je echt moet proeven als je in de Rocky Mountains bent: groene chili. Dit kom je rond Colorado overal tegen en het wordt overal op gedaan, zelfs in je ontbijt burrito. Colorado grenst aan New Mexico, waar chili ook veel gegeten wordt. Beide staten claimen de beste variant te hebben, maar eigenlijk zit er weinig verschil in. Het enige verschil zit hem in de smaak van de pepers door het verschil in klimaat.
Wil je geen recept uit de Rocky Mountains missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.