Rocky mountains

Rocky Mountain oysters, het klinkt onschuldig. Maar deze delicatesse uit Montana zijn toch echt gepaneerde en gefrituurde stierenballen. Een overblijfsel van jonge stieren die gecastreerd zijn. In deze regio wonen stoere cowboys en die zijn niet zo gevoelig als het om eten gaat. Er worden zelfs festivals georganiseerd voor dit gerecht.

Er zijn veel veeboerderijen in deze regio, daarom staat er vaak vlees op het menu zoals een goede steak. Je moet ook niet gek opkijken als je bizonvlees krijgt geserveerd, vaak in de vorm van burgers. Bizonvlees lijkt op rundvlees, het ziet er ook bijna hetzelfde uit, maar de smaak is veel rijker terwijl het minder vet bevat.

In deze regio groeien veel aardappels, mais en perziken. Van perzik maken ze van alles, jam, salsa, zeep en zelfs brandy. Aardappels vind je vooral in de San Luis Valley, hier verbouwen ze wel meer dan 70 verschillende soorten. Hier maak je bijvoorbeeld een lekkere aardappelsalade of aardappelpuree van.

Een vreemde eend in de bijt in de keuken van de Rocky Mountains is groene chili. Dit kom je rond Colorado overal tegen en ze doen het overal op. Zelfs in je ontbijt burrito. Colorado grenst aan New Mexico, waar chili ook veel wordt gegeten. Beide staten claimen de beste variant te hebben, maar eigenlijk zit er weinig verschil in. Alleen de pepers smaken iets anders door het verschil in klimaat.