Recepten uit Oregon

 

Oregon ligt aan de westkust van de Verenigde Staten. Je gaat waarschijnlijk voor de prachtige natuur zoals de bossen of de kustlijn. Maar wat veel mensen misschien niet weten, is dat Oregon ook een rijke lokale keuken heeft die het ontdekken waard is. Van heerlijke verse zalm tot bessen en van wild tot hartige popovers. 

 

Visvangst en Zeevruchten

Met de Stille Oceaan aan de westkust is het geen verrassing dat deze staat een paradijs is voor visliefhebbers. De kustlijn strekt zich uit over meer dan 500 kilometer. Hier draait  daarom alles om vers gevangen zeevruchten, rechtstreeks van de oceaan naar je bord. De staat is beroemd om zijn zalm, waardoor je vaak zalmburgers op het menu vindt. Maar ook clam chowder, gevuld met sappige mosselen en oesters, is een lokale favoriet, net als Dungeness-krabben. 

Bier en Wijn

Oregon heeft een echte biercultuur en staat bekend om zijn craft beer brouwerijen. De staat kent enkele van ’s werelds beste ambachtelijke bieren, en bierliefhebbers kunnen proeven van veel stijlen en smaken. Naast bier is Oregon ook een belangrijke speler in de wijnindustrie, met name in de Willamette Valley, waar enkele van de beste pinot noirs van het land worden geproduceerd.

Wildplukken en Jagen

In Oregon kan je goed wildplukken en jagen als je daar van houdt. De staat heeft uitgestrekte bossen en hier kun je de wildernis in trekken op zoek naar paddenstoelen en bessen of wild zoals herten en wilde kalkoenen. Je hebt wel een geldige jachtvergunning nodig om te mogen jagen in Oregon. De smaken die je vindt tijdens het wildplukken en jagen brengen je dichter bij de natuur en zorgen voor gerechten zoals een heerlijk gegrild hertenbiefstuk of morielje pizza. De grootste paddenstoel ooit gevonden is een sombere

Brunch en Popovers

In Oregon houden ze van brunch. Popovers worden hierbij vrijwel altijd gegeten en zijn een kenmerkend gerecht voor Oregon. In deze staat maken ze in tegenstelling tot in de rest van Amerika een hartige variant met knoflook en kruiden. In Amerika hebben ze speciale popover bakvormen, maar een muffinvorm werkt net zo goed. Ze worden dan alleen iets breder en minder hoog. Deze lichte en luchtige broodjes worden vaak geserveerd met jam en boter.

Bessen en Bramen

Oregon is beroemd om zijn bramen en andere bessen. Deze worden vaak verwerkt in gerechten zoals bramen pie, jam en sauzen. Vooral in de zomermaanden kom je ze overal tegen en kun je ze ook vaak zelf plukken. Als je ze liever koopt in plaats van zelf plukt, zijn er genoeg farmers markets waar ze te krijgen zijn. In Oregon groeien vooral veel marionberries, dat is een specifieke bramen soort. Nergens anders ter wereld kom je ze tegen. De Nederlandse braam lijkt er aardig op, dus als je in een recept marionberries nodig hebt kan je ze daarvoor vervangen. 

 

Wil op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten uit Washington? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest of Instagram.

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 30 min
Wachten: 2 uur
Bramen pie
20220918195627
Aantal stuks: 8
Bereidingstijd: 10 min
Wachten: 40 min
Popovers

Popovers

10 min
20221217211712
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Zalm burgers
20230529200103