Pacific

Eten met weinig vet en veel fruit en groenten, dat is de stijl van het eten in Californië. Artisjokken en avocado’s groeien hier volop, dus die kom je in veel gerechten tegen. Net als mager vlees en vis. Een goed voorbeeld hiervan is de Cobb salade. Lijnrecht hier tegenover staat dat in Californië ontzettend veel fast food ketens zijn ontstaan. Mc Donald’s, In-N-Out Burger, Big Boy, Jack in the Box. Ze komen hier allemaal vandaan en hebben hun steentje bijgedragen aan de populariteit van de hamburger.

Napa Valley is een van de bekendste wijnstreken in de wereld. Het klimaat doet Mediterraan aan en is dus perfect om druiven te verbouwen. Met name de Cabernet Sauvignon is beroemd en moet je niet overslaan.

Bezoek als je in Oregon bent vooral een farmers market. Deze zijn meestal open van mei tot oktober. Hier vind je veel van de verse producten die in deze staat worden verbouwd zoals hazelnoten, bessen en paddenstoelen.

In Seattle is koffie tot kunst verheven. Starbucks in in deze stad begonnen en is verantwoordelijk voor klassiekers als de frappuccino en pumpkin spice latte. Maar als je in deze stad op bezoek bent, zijn er ook genoeg kleinere zaken om te bezoeken. Je hoeft hier niet lang voor te zoeken, in elke straat zit er wel één.