New England

De naam doet het al vermoeden, maar in New England kom je in de keuken veel Engelse en Ierse invloeden tegen. De stad Boston staat zo bekend om zijn baked beans dat het de bijnaam Beantown heeft gekregen. Dit gerecht heeft duidelijk zijn oorsprong in het bekende Britse ontbijt. Je ziet dit ook terug in de favoriete kooktechnieken van deze regio, stoven en bakken.

In New England grenst de zee aan elke staat behalve aan Vermont. Vis en schaal- en schelpdieren worden daarom vaak gegeten. Maine staat bekend om zijn kreeft. Maar misschien wel het meest iconische gerecht uit deze regio is clam chowder. Dit is een dikke romige soep van kokkels. In dit gerecht zie je ook meteen terug hoe belangrijk het gebruik van zuivel in deze regio is. Met name room.

Native Americans hebben ook veel invloed gehad op de hedendaagse keuken. Zij gebruikten veel lokale ingrediƫnten zoals maple syrup, aardappelen, mais en maismeel. De laatste twee worden bijvoorbeeld gebruikt in Johnnycakes en Indian pudding.

Veel gerechten die we kennen van een traditioneel Thanksgiving dinner komen uit New England. De pelgrims kwamen in de Mayflower in 1620 aan in Amerika en stichtten in Plymouth, Massachusetts hun eerste kolonie. Daar zou niet veel later volgens de verhalen de eerste Thanksgiving worden gevierd. In New England vind je vaak kalkoen op het menu. Die komen hier ook veel voor. En met name in Massachusetts groeien veel cranberries, waar je uiteraard een saus van maakt tijdens dit feest.