Midwest

Het eten in deze regio heeft veel verschillende invloeden, voornamelijk uit Noord-Europa. In deze regio woonden oorspronkelijk vooral immigranten uit Duitsland, Polen, Scandinavië en Italië. Daarna lijkt het eten een eigen leven te zijn gaan leiden, dit levert vreemde maar lekkere gerechten op. Ze eten van alles op een stokje. Cincinnati Chili eet je met pasta en om over de Horseshoe Sandwich nog maar te zwijgen. Ken je die aflevering van How I met your mother waarin de familie van Marshall uit Minnesota een ‘salade’ maken van mayonaise en gummybears? Dat lijkt dan niet eens meer zo onrealistisch.

Midwesterners zijn vriendelijk en houden van familie. Ze zijn daarom dol op entertaining. Veel van het eten uit deze regio is daar dan ook op gericht. Eten dat het goed doet op feestjes zoals buckeyes, of dat je makkelijk met z’n allen kan eten aan een grote gezellige tafel zoals casseroles en stoofpotten.

Er zijn veel gerechten die specifiek in deze regio worden gegeten. In het midwesten zijn altijd veel hardwerkende boeren geweest. Veel eten is eenvoudig, stevig en niet gekruid. Deze regio is de grootste producent van mais ter wereld. Ook wordt er veel brood, aardappels en zuivel gegeten.