Eten in het midwesten
Het Midwesten van Amerika is een regio die bekend staat om zijn vriendelijke mensen, stevige maaltijden en unieke smaken. In deze regio zijn veel verschillende invloeden te vinden, voornamelijk uit Noord-Europa. Oorspronkelijk woonden hier veel immigranten uit Duitsland, Polen, Scandinavië en Italië, wat heeft geleid tot een interessante mix van culturen en smaken. Het eten uit het midwsesten lijkt door de jaren heen een eigen leven te zijn gaan leiden, dit levert vreemde maar lekkere gerechten op. Ze eten van alles op een stokje. Chili eet je met pasta en om over de Horseshoe Sandwich nog maar te zwijgen. Ken je die aflevering van How I met your mother waarin de familie van Marshall uit Minnesota een ‘salade’ maken van mayonaise en gummybears? Dat lijkt dan niet eens meer zo onrealistisch.
Stevige maaltijden
In het Midwesten van Amerika zijn altijd veel hardwerkende boeren geweest. Dit heeft geleid tot een keuken die voornamelijk bestaat uit eenvoudige, stevige maaltijden. Mais, brood, aardappels en zuivelproducten zijn veelgebruikte ingrediënten in deze regio. Gerechten zoals stoofpotten, casseroles en goulash zijn populair vanwege hun eenvoud en heerlijke smaak.
Uit het vuistje
Een opvallend kenmerk van de lokale keuken in het Midwesten van Amerika is dat veel gerechten op stokjes worden gegeten. Denk bijvoorbeeld aan corn dogs, die worden gemaakt van een hotdog die is omhuld met een laagje maïsmeeldeeg en vervolgens wordt gefrituurd. Hot dogs en broodjes zoals de Sloppy Joe eet je ook makkelijk zonder bestek. En de populaire snack ‘walking tacos’ wordt gegeten vanuit een zak chips, die gevuld wordt met vlees, kaas, groenten en saus.
Duitse invloeden
Veel van de Duitse immigranten die zich in het midwesten van Amerika vestigden, brachten hun culinaire tradities mee. Hierdoor is de Duitse keuken een belangrijk onderdeel geworden van de lokale keuken. Een bekend gerecht is bijvoorbeeld de bratwurst, waar je een beer brat van kan maken. Hot dogs in het algemeen hebben we zelfs te danken aan deze Duitse worst. Knoephla wordt veel gegeten bovenin Amerika en komt is gebaseerd op knöpfle, hier kan je lekkere soep van maken. De pork tenderloin sandwich is populair en Indiana en Ohio en stamt af van de schnitzel.
Entertaining
Midwesterners zijn vriendelijke mensen die houden van familie en gezelligheid. Dit zie je terug in de lokale keuken, waar veel gerechten zijn gericht op entertaining. Zo zijn buckeyes, kleine chocolade-balletjes die lijken op de vruchten van een paardenkastanje, een populaire snack tijdens feestjes. Ook worden er veel casseroles en stoofpotten gemaakt, die makkelijk met z’n allen aan een grote tafel gegeten kunnen worden.
Wil je geen recept uit het midwesten missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.