Recepten uit New Jersey

 

Als je denkt aan de lokale keuken van New Jersey, denk je misschien niet meteen aan culinaire hoogstandjes. Maar dat is zeker onterecht. De Garden State heeft een rijke culinaire geschiedenis en de creatieve keuken van New Jersey, met veel Italiaanse invloeden, is dan ook zeker de moeite waard om te ontdekken. 

 

Italiaanse invloeden

De Italiaanse invloeden in het eten van New Jersey zijn diep geworteld in de geschiedenis en cultuur van de staat. Italiaanse immigranten zijn al meer dan een eeuw een belangrijk onderdeel van de New Jerseyse bevolking, en hun culinaire tradities hebben zich verspreid en aangepast aan de lokale smaak. In de vele Italiaanse wijken van New Jersey vind je talloze restaurants en delicatessenwinkels die gerechten serveren die variëren van de klassieke spaghetti en meatballs tot meer verfijnde gerechten zoals osso buco en risotto.

Door de Italiaanse invloeden is er ook geen tekort aan pizza in deze staat. Pizza’s in New Jersey zijn bekend om hun dunne, krokante korst en royale toppings, waaronder mozzarella kaas, tomatensaus en vleeswaren. Tomato pie, aan de andere kant, is een unieke specialiteit van Trenton, New Jersey. Het lijkt op pizza, maar heeft ook wel iets weg van een quiche door de dikkere korst die gevuld is met tomatensaus en bedekt met kaas. 

Taylor ham

Iconisch eten uit New Jersey is de Taylor ham, ook bekend als pork roll. Dit is een soort gezouten en gerookt varkensvlees, vergelijkbaar met onze boterhamworst. Het wordt vaak geserveerd als onderdeel van een typisch Jersey-ontbijt: een sandwich met ei en kaas op een zachte kaiserbroodje. Dit gerecht is zo populair dat het de status van een echte lokale delicatesse heeft verworven en een onmisbaar onderdeel is van de Jersey-foodcultuur.

 

Satwater taffy

Als je op zoek bent naar iets zoets, dan is de salt water taffy een echte aanrader. Dit zachte en taaie snoepje is ontstaan aan de kust van Atlantic City, waar het voor het eerst werd verkocht aan toeristen in de late 19e eeuw. Tegenwoordig is saltwater taffy te vinden in tal van snoepwinkels en souvenirwinkels langs de kust van New Jersey, en er zijn tientallen smaken om uit te kiezen, van klassiekers zoals vanille en chocolade tot meer ongewone smaken zoals watermeloen en pina colada. Voor veel mensen is het kopen van een zakje saltwater taffy een ritueel geworden tijdens hun vakantie aan de kust van New Jersey, en het blijft een geliefd snoepje onder zowel locals als toeristen.

 


Campbell’s Soup

Een ander beroemd culinair exportproduct van New Jersey is Campbell’s Soup, opgericht in 1869 in Camden. De iconische rode en witte blikken zijn bekend over de hele wereld en de soepen hebben vele prijzen gewonnen.

Campbell’s Soup heeft een grote invloed gehad op de Amerikaanse eetcultuur. Amerikanen gebruiken deze soepen ook vaak als saus in ovenschotels en andere gerechten omdat het meestal basissoepen zijn zonder toevoegingen zoals vermicelli en balletjes zoals wij die kennen. Een voorbeeld van zo’n gerecht is de hamburger casserole.

Disco Fries

Disco fries zijn een ander beroemd gerecht dat je overal in de staat kunt vinden. Het is eigenlijk niets anders dan friet bedekt met kaas en jus, maar het is verrassend lekker en populair onder de locals. Dit gerecht wordt vaak gegeten als late-night snack na een avondje uitgaan of als comfort food.

Bier en cocktails

Naast het eten is ook de drankcultuur van New Jersey het ontdekken waard. Er zijn talloze lokale brouwerijen waar je heerlijk Jersey-bier kunt proeven. Er zijn ook veel bars en restaurants met creatieve lokale cocktails. Als je van klassiekere cocktails houd is de Jack Rose die uit deze staat komt een aanrader. 

 

Wil op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten uit New Jersey? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 min
Wachten : 20 min
Disco friet
20220314091108
Aantal stuks: 6
Bereidingstijd: 15 min
Wachten: 20 min
Karamel appels
20231001201009