mid atlantic

Het eten in deze regio is een smeltkroes van culturen. Via Ellis Island in New York arriveerden in 60 jaar tijd ongeveer 12 miljoen immigranten. Spaghetti & meatballs hebben we te danken aan de Italianen, de hot dog aan de Duitsers en ook de Joodse gemeenschap heeft een grote invloed op de eetcultuur in deze regio gehad.

De Mid Atlantic regio heeft nog meer dankzij New York. Gerechten zoals de Waldorf salade, Eggs Benedict en Vichyssoise komen uit de luxe hotel- en restaurantwereld uit deze stad. Hotels zoals het Waldorf-Astoria wilden graag hun rijke klanten verrassen en tevreden houden, en bedachten daarom deze bewerkelijke gerechten.

De Pennsylvania Dutch zijn van oorsprong niet Dutch, maar Deutsch. Dit was een gelovige groep Duitse immigranten die in de 17e en 18e eeuw naar Amerika kwamen. Je vindt daardoor veel Duitse invloeden terug rondom Philadelphia en Delaware. De chicken pot pie, Dutch baby en whoopie pie zijn voorbeelden van de Pennsylvania Dutch keuken.

In Maryland eten ze veel krab, het staat met name bekend om hun crab cakes. De Old Bay seasoning die je daarvoor gebruikt, kun je volgens de inwoners van Maryland gewoon over al je eten strooien. Door je salade, op je popcorn of je friet, je kan het zo gek niet bedenken of ze doen het.