Hawaii

De Hawaiiaanse keuken lijkt niet veel op het eten in de rest van Amerika. Maar dat is ook niet gek als je bedenkt dat de eilandengroep 4000 kilometer van Californië ligt. Veel gerechten zijn naar Hawaii gebracht uit Polynesië. Maar je komt ook Japanse en Chinese invloeden tegen dankzij de immigranten die rond 1900 naar deze eilanden kwamen om op de ananas- en suikerrietplantages te werken. Op het vaste land van Amerika vind je veel Europese invloeden in het eten, deze zijn ook op Hawaii beland.

De manier waarop het eten wordt gekruid, is erg oosters. Teriyaki is een van de meest populaire smaakmakers, ook Spam wordt er mee bereidt. Spam, het ingeblikte varkensvlees is razend populair op Hawaii. Het wordt op verschillende manieren bereid, met rijst of op een sandwich. Maar er wordt ook musubi van gemaakt, dat lijkt op sushi.

Poke is een populair gerecht, je komt het overal tegen. Het is een salade met blokjes rauwe vis, vaak tonijn, maar als je avontuurlijk wil doen dan kan octopus ook. Er zijn veel verschillende varianten van.Als je vraagt om een poke bowl, dan wordt het geserveerd op een bedje van rijst.

Ontbijten doe je met Loco Moco. Witte rijst, met een hamburger, een gebakken ei erop. En vervolgens een boel jus eroverheen. Dat is een flinke maaltijd om je dag mee te beginnen.

Als je op Hawaii bent kan een luau niet ontbreken, een traditioneel Hawaiiaans feest. Hier krijg je de mogelijkheid om veel traditioneel eten uit te proberen. Dompel jezelf onder in de Hawaiiaanse keuken met gerechten zoals zoals kalua pork, laulau, en huli huli kip.