Eten in Florida

 

Florida heeft natuurlijk prachtige stranden, attractieparken en een lekker warm klimaat. Maar naast al dat mooist heeft Florida ook een heerlijke en diverse keuken die zeker het ontdekken waard is als je Florida bezoekt. Deze staat vormt in zijn eentje een culinaire regio, want het exotische eten hier is niet te vergelijken met de omliggende staten.

 

Caribische en Cubaanse invloeden

Hoe verder je afzakt naar het zuiden van Florida, hoe groter de Caribische invloeden. Maar je vindt  ook invloeden terug van Puerto Rico, Jamaica en Cuba. Zo is Tampa is beroemd om zijn Cuban sandwiches, die gemaakt worden met Cubaans brood. Deze sandwich bestaat uit geroosterd varkensvlees, ham, kaas, mosterd en ingelegde augurken, alles op een stokbrood. Het is een heerlijke en hartig broodje die je kunt vinden bij vele lokale deli’s en cafés.

 

Zeevruchten

Omringd door water, kunnen verse vis en schelp- en schaaldieren natuurlijk niet ontbreken op het menu.  Verse oesters, garnalen, kreeft en krab zijn slechts enkele van de vele soorten zeevruchten die je kunt vinden in Florida. Deze zeevruchten worden vaak op een simpele en smaakvolle manier bereid, om de natuurlijke smaken te behouden. Een populaire bereidingswijze is “blackened”, waarbij de vis of schelpdieren worden gekruid met cajunkruiden en vervolgens kort worden gebakken in een hete koekenpan. Dit geeft de zeevruchten een heerlijke smaak en textuur. Een van de meest exclusieve zeevruchten in Florida zijn de steenkrabben. Deze krabben worden gevangen en vervolgens worden alleen hun scharen gebruikt. De scharen worden gekookt en geserveerd met mosterdsaus. De smaak van het vlees is heerlijk zoet en sappig. Stone crabs zijn alleen verkrijgbaar tijdens het seizoen, dat loopt van oktober tot mei. Alligators zijn er ook genoeg in Florida, dus als je dapper bent kun je die ook eens proeven.

Citrusvruchten

De Sunshine State heeft een perfect klimaat voor citrusvruchten. Florida is ook beroemd om zijn sinaasappels en is een van de grootste producenten van sinaasappels in de Verenigde Staten. Sla bij je ontbijt dus vooral een vers glas jus d’orange niet over. En het is dan ook niet verrassend dat veel gerechten in Florida sinaasappelsap als ingrediënt bevatten. Een populaire drank in Florida is de Orange Crush, die bestaat uit sinaasappelsap, wodka en sprite. De wat gelige key lime is een limoen die oorspronkelijk uit in de Florida Keys komt. Deze gebruik je, zoals de naam al doet vermoeden, in een key lime pie.

 

Speciaalbieren

Craft beer is de laatste jaren ook steeds meer te vinden in Florida, in deze staat vind je meer dan 200 brouwerijen. Fijn voor de Nederlanders die aan stevig speciaalbier gewend zijn, want het normale bier in Amerika is maar een slappe bedoeling.

Wil je geen recept uit Florida missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Cuban sandwich
20200707204145
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 15 min
Wachten: 10 min
Florida beach brood
20200727094814
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 min
Wachten : 24 uur
Italian dressing
20221023160029
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 20 min
Wachten: 2 uur
Key lime pie
20200710113501
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 min
Limonade

Limonade

10 min
20230412200755
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 min
Pasta Alfredo
20230101160215