Recepten uit Tennessee
De keuken van Tennessee wordt gedomineerd door barbecue. Overal in deze staat kom je barbecue joints tegen. Veel normale Amerikaanse gerechten worden hier ook gegeten, maar dan met een vleugje barbecue. Zo als de barbecue baked beans, barbecue spaghetti, barbecue chicken wings en zelfs op de hotdogs uit Memphis wordt barbecuesaus gedaan.
Memphis
Memphis is bekend om zijn muziek, onder andere Elvis woonde er en werd er ontdekt. Maar de stad is ook beroemd vanwege hun barbecue stijl, er zijn wel meer dan 100 barbecue restaurants. De stijl van barbecueën is één van de vier grote barbecue stijlen van Amerika. De andere drie zijn die van Texas, de Carolinas en Kansas City. De smaak van de barbecue hier is ook niet subtiel, ze houden van kruiden en van pittig. De ribs uit Memphis zijn meestal dry, die op smaak worden gebracht met een kruidenmengsel in plaats van een saus voor ze gebakken worden. Pulled pork wordt vaak op een broodje gegeten. Memphis heeft ook een eigen barbecuesaus die pittiger is dan de reguliere.
In de maand mei wordt in de stad het Memphis in May festival gehouden, met veel muziek, maar onderdeel is ook de World Championship Barbecue Cooking Contest. De grootste barbecue wedstrijd ter wereld.




Nashville
In Memphis houden ze wel van pittig eten, maar in Nashville misschien nog wel meer. Daar staan ze bekend om hun hot chicken. De buurstaat is natuurlijk wereldberoemd om hun fried chicken, die van Nashville is misschien iets minder bekend, maar zeker niet minder lekker. De eerste hap is misschien even een aanslag op je smaakpapillen, maar als je eenmaal gewend bent kan je gaan genieten van deze lokale specialiteit. Je kan de kip op een broodje doen of los bij je avondeten.
In Nashville kan je ook terecht bij een van de bekendste pannenkoeken restaurants ter wereld, de Pancake pantry. Hier staan ook sweet potato pancakes op het menu, die typisch zijn voor deze staat.
Bourbon vs Tennessee whiskey
Bourbon en Tennessee whiskey zijn bijna hetzelfde. In beide dranken wordt evenveel maïs gebruikt, wat niet in Schotse whisky (zonder e in de naam) zit en het alcoholpercentage is nagenoeg gelijk. Alleen wordt Tennessee whiskey een ander filterproces gebruikt. Bourbon wordt met name gestookt in Kentucky, maar kan in principe overal in Amerika gemaakt worden. Tennessee whiskey moet, zoals de naam al zegt, echt uit Tennessee komen.
In Lynchburg wonen slechts zo’n 6000 mensen, en toch is het een van de bekendste plaatsen in Tennessee. Hier wordt namelijk de bekende Tennessee Whiskey van Jack Daniels gestookt. Je kan hier onder andere de Lynchburg lemonade en de Tennessee tea cocktails van maken. Die lekker fris en verkoelend zijn op een warme dag.
Meat ‘n three
Meat and three is precies wat de naam al zegt, wat vlees en drie bijgerechten. Dit is echt typisch voor deze regio. Je pakt een dienblad en kan vervolgens kiezen uit verschillende soorten vlees, zoals bijvoorbeeld karbonade, gefrituurde kip, ham of meatloaf. Daarna moet je ook nog drie bijgerechten kiezen. Zoals romige mails, gefrituurde okra, bonen, aardappelpuree, mac and cheese of een dessert. Vooral op zondagmiddag staan er vaak lange rijen bij het buffet, van kerkgangers die er na de kerkdienst stoppen om te eten.
Zoetigheid
In Tennessee zijn ze ook goed in het maken van desserts en taarten. Banana pudding is een heel lekker en makkelijk toetje dat hier veel wordt gegeten. Tennessee jam cake en peach pudding zijn ook aan te raden specialiteiten. Maar ook de snoepjes Goo goo clusters en Moon pies komen hier vandaan.
Wil op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten uit Tennessee? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.