Deep South

In de Deep South is het barbecue dat de klok slaat. Ik kreeg in Nashville ooit ergens een rondleiding. Toen we ergens stonden te wachten vroeg een dame uit de groep aan de gids of hij nog een goede restauranttip had. Of ze van barbecue hielden? Was zijn vraag. ‘Liever niet, in verband met de kinderen’ antwoordde de vrouw. De gids krabde zich eens goed achter zijn oren, dacht even na en gaf vervolgens twee barbecue restaurants als antwoord. Iets anders kon hij zich niet indenken. Barbecue is altijd erg kruidig en vaak pittig, bijvoorbeeld het broodje pulled pork met coleslaw. Dus een extra doosje maagzuurremmers meenemen is geen overbodige luxe als je naar deze regio gaat.

In de Zuidelijke staten van Amerika houden ze erg van frituren. Met name kip, Kentucky is er beroemd om. Nog andere voorbeelden van soul food zijn cornbread en perzik cobbler. Niet gezond, maar wel heel lekker.

Overal waar je komt is sweet iced tea te krijgen, dit is mierzoet. Gelukkig verkopen ze ook vaak een ongezoete variant, dit doen ze zodat je er zelf zoetjes in kan doen.

Ontbijten doe je hier met wafels. De meeste hotels hebben een wafelstation in de ontbijtzaal staan. Uiteraard eet je deze met veel stroop. Op elke straathoek vind je ook een Waffle House, dus ook de rest van de dag kan je wafels eten. Probeer als diner bijvoorbeeld eens de bijzondere combinatie van wafel met gefrituurde kip.