Alaska

Hoewel je niet naar Alaska gaat voor het eten, kan je hier toch positief verrast worden door de lokale keuken. Je moet wel van zalm houden. In deze staat zwemt wilde zalm in overvloed en dus komt hij in veel gerechten voor. Er bestaan veel verschillende soorten zalm, maar je kan ook variëren met kabeljauw. Ook is er veel keuze in krab, waaronder de bekende king crab die je niet wil missen.

In Alaska wordt veel gejaagd. Je komt hierdoor soms vlees op het menu tegen, dat je niet kent. Het zit boordevol proteïne, en dat heb je nodig als je in het ruige binnenland woont. Bijvoorbeeld eland of beer. Maar ook rendiervlees is niet ongewoon, hier worden vaak worsten van gemaakt. Deze zijn pittig en krijg je vaak bij het ontbijt geserveerd.

Het water in Alaska is kraakhelder waarmee je dus heerlijk bier mee kunt brouwen. Vaak zijn de recepten geïnspireerd op Europese bieren, maar je vindt ook experimentele bieren.

Ook groeien er in Alaska veel bessen. Bosbessen en cranberries ken je waarschijnlijk wel. Maar salmonberries hebben we in Nederland niet. Ze lijken op gele frambozen, maar smaken totaal anders. Kruisbessen doen het ook goed in het klimaat van Alaska. Van al die bessen wordt vaak jam van gemaakt, maar bessentaart is natuurlijk ook lekker. De oorspronkelijke inwoners van Alaska maakten er ijs van, Akutaq. Maar dit is niet te vergelijken met het Italiaanse schepijs dat wij kennen. Er zit namelijk ook rendiervet en gemalen vis in.

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 5 min
Duck fart
20221120202915
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 5 min
Wachten : 24 uur
Ranch dressing
20220731132626