

400 gr zoete aardappel | |
100 gr boter | |
260 gr bloem | |
1 zakje bakpoeder | |
2 tl suiker | |
½ tl kaneel | |
450 ml melk | |
2 eieren | |
Boter om in te bakken | |
Staafmixer | |
Lekker met maple syrup |
1. | Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Breng water aan de kook en kook in ongeveer 20 minuten gaat. Giet ze af en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. |
2. | Smelt de boter en laat even afkoelen. Meng de boter door de gepureerde zoete aardappel en roer alle overige ingrediënten er doorheen. |
3. | Verwarm boter in een koekenpan en bak hierin steeds een schep van het beslag. Draai de pannenkoek om nadat er belletjes in het deeg ontstaan en bak ook die kant tot hij klaar is. Herhaal met de rest van het beslag. |
4. | Eet de pannenkoeken als ze nog warm zijn met wat maple syrup. |
Laat een reactie achter