Ingredienten

1 groot blik zalm (van 420 gr)
½ ui
2 eieren
80 gr paneermeel
1tl citroensap
½ tl zout
Snufje peper
Snufje knoflookpoeder
Snufje uienpoeder
Olie om in te bakken
Keukenmachine
In Oregon zijn ze dol op zalm burgers, van vers gevangen zalm. Maar ook in Alaska wordt deze vis veel gegeten en kan je dit gerecht dus regelmatig op de menukaart terugvinden. Ze zijn lekker bij een salade en frietjes. Een citroensaus smaakt er heerlijk bij.

Bereiden

1.Laat de zalm uitlekken. Doe de ui in de keukenmachine en hak fijn. Doe de zalm erbij en maal fijn tot het een gladde structuur krijgt.
2.Meng de zalm in een kom met de eieren, paneermeel, citroensap en kruiden goed door elkaar. Vorm 6 stevige burgers van het mengsel.
3.Verwarm de olie in een pan en bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant tot ze goudbruin beginnen te kleuren.

Wil je nog meer Amerikaanse visgerechten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst