Ingredienten

130 gr boter
150 gr bruine basterdsuiker
100 gr suiker
2 eieren
170 gr pindakaas met stukjes
200 gr melk chocolade
230 gr havermout
150 gr rozijnen
1½ tl baking soda
Bakpapier
Deze grote stevige cookies passen perfect bij het ruige Wyoming waar ze vandaan komen. Door de havermout en pindakaas vullen ze goed, waardoor deze koekjes perfect zijn als tussendoortje onderweg.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
2.Smelt de boter in een pan. Roer de suikers, eieren en de pindakaas er doorheen tot een gladde massa.
3.Hak de chocolade grof en schep deze samen met de havermout, rozijnen en baking soda het door het beslag.
4.Rol van het beslag 18 balletjes en leg ze op de bakplaten, met genoeg ruimte ertussen zodat de koekjes kunnen uitlopen. Bak de koekjes 15 minuten in de oven tot de randen goudbruin beginnen te kleuren.
5.Schep de koekjes na een paar minuten op een rooster om verder af te laten koelen.

Wil je nog meer Amerikaanse koekjes uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst