

700 runderlappen | |
500 ml kippenbouillon | |
1 blik kippenragout | |
1 zakje uiensoep mix | |
450 gr doperwten en wortelen uit de vriezer | |
1 blik croissant deeg | |
Olie om in te bakken | |
Gietijzeren pan of ovenschaal |
1. | Snij de runderlappen in blokjes. Verwarm wat olie in een pan bak het vlees op hoog vuur tot het dichtgeschroeid is. |
2. | Meng ondertussen de kippenbouillon met de kippenragout en de uiensoep mix door elkaar. Giet dit bij het vlees in de pan. Laat langzaam aan de kook komen en laat vervolgens half afgedekt ongeveer anderhalf uur op laag vuur pruttelen. |
3. | Doe de doperwten en wortelen bij het vlees in de pan en kook ongeveer 15 minuten mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. |
4. | Giet de stoofpot in een ovenschaal als je die gebruikt. Als je een gietijzeren pan gebruikt kan je de stoofpot daarin laten zitten. Bedek schaal of pan met croissant deeg en bak ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin begint te kleuren. Serveer direct. |
Laat een reactie achter