Ingredienten

700 runderlappen
500 ml kippenbouillon
1 blik kippenragout
1 zakje uiensoep mix
450 gr doperwten en wortelen uit de vriezer
1 blik croissant deeg
Olie om in te bakken
Gietijzeren pan of ovenschaal
In Wyoming zijn weinig gerechten die echt typisch zijn voor hun keuken. Maar deze stoofpot komt er wel vandaan en is heerlijk in de herfst of winter. Als je wel van een culinair experiment houdt, kan je het rundvlees ook vervangen voor eland of hert.

Bereiden

1.Snij de runderlappen in blokjes. Verwarm wat olie in een pan bak het vlees op hoog vuur tot het dichtgeschroeid is.
2.Meng ondertussen de kippenbouillon met de kippenragout en de uiensoep mix door elkaar. Giet dit bij het vlees in de pan. Laat langzaam aan de kook komen en laat vervolgens half afgedekt ongeveer anderhalf uur op laag vuur pruttelen.
3.Doe de doperwten en wortelen bij het vlees in de pan en kook ongeveer 15 minuten mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
4.Giet de stoofpot in een ovenschaal als je die gebruikt. Als je een gietijzeren pan gebruikt kan je de stoofpot daarin laten zitten. Bedek schaal of pan met croissant deeg en bak ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin begint te kleuren. Serveer direct.

Wil je nog meer Amerikaanse stoofpot uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst