

Voor de cake: | |
110 gr boter | |
200 gr suiker | |
3 eieren | |
300 gr bosbessen jam | |
130 gr bloem | |
120 ml karnemelk | |
1½ tl kaneel | |
½ tl nootmuskaat | |
1 tl baking soda | |
Voor de saus: | |
200 gr bruine basterdsuiker | |
½ tl zout | |
20 gr bloem | |
150 ml water | |
30 gr boter | |
2 tl slagroom | |
1 tl vanille extract | |
Bakvorm of ovenschaal van 15x25 cm | |
Mixer |
1. | Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in. |
2. | Mix de boter en de suiker door elkaar. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten voor de cake toe en mix weer door tot er een gladde massa ontstaat. Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 50 minuten. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of de cake klaar is, als de satéprikker er droog uitkomt is hij goed. |
3. | Maak terwijl de cake in de oven staat de saus. Doe de basterdsuiker, zout, bloem en het water in een pan, roer goed door en breng aan de kook. Laat de saus vervolgens 5 minuten op laag vuur pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer de boter, slagroom en vanille extract er doorheen tot de boter is gesmolten. |
4. | Serveer de cake met de saus eroverheen, bij voorkeur als ze nog warm zijn. |
Laat een reactie achter