Ingredienten

1 ui
1 teen knoflook
5 groene pepers uit een pot
½ liter water
1 kippenbouillonblokje
½ tl komijn
½ tl paprikapoeder
½ tl oregano
Snufje cayennepeper
1 blik mais
1 blik cannellinibonen (van 400gr)
100 gr mon chou (van 340gr)
150 gr gebraden kip
Peper en zout
Olie om in te bakken
Staafmixer
White chicken chili is ooit ontstaan als een variatie op traditionele chili con carne, maar dan met kip als basis in plaats van rundvlees. Ook deze variant komt uit de Tex-Mex keuken. Het smaakt extra lekker met verse koriander, avocado, tortilla chips en rijst.

Bereiden

1.Snipper de ui. Verwarm wat olie in een braadpan en fruit deze een paar minuten tot deze glazig begint te worden. Pers de knoflook uit en bak die de laatste minuut even mee.
2.Snij de groene pepers fijn. Doe deze met het water, de bouillonblokjes, alle kruiden en peper en zout naar smaak bij de ui in de pan. Roer goed door en breng langzaam aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
3.Laat de bonen en de mais samen uitlekken. Doe de helft in een kom en pureer deze met de staafmixer. Doe dit samen met de rest van de bonen, mais en de mon chou in de pan en laat weer 15 minuten pruttelen.
4.Trek de gebraden kip met twee vorken uit elkaar en warm deze de laatste paar minuten mee op in de pan met chili.

Wil je nog meer Amerikaanse chili uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst