

1 ui | |
1 teen knoflook | |
5 groene pepers uit een pot | |
½ liter water | |
1 kippenbouillonblokje | |
½ tl komijn | |
½ tl paprikapoeder | |
½ tl oregano | |
Snufje cayennepeper | |
1 blik mais | |
1 blik cannellinibonen (van 400gr) | |
100 gr mon chou (van 340gr) | |
150 gr gebraden kip | |
Peper en zout | |
Olie om in te bakken | |
Staafmixer |
1. | Snipper de ui. Verwarm wat olie in een braadpan en fruit deze een paar minuten tot deze glazig begint te worden. Pers de knoflook uit en bak die de laatste minuut even mee. |
2. | Snij de groene pepers fijn. Doe deze met het water, de bouillonblokjes, alle kruiden en peper en zout naar smaak bij de ui in de pan. Roer goed door en breng langzaam aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. |
3. | Laat de bonen en de mais samen uitlekken. Doe de helft in een kom en pureer deze met de staafmixer. Doe dit samen met de rest van de bonen, mais en de mon chou in de pan en laat weer 15 minuten pruttelen. |
4. | Trek de gebraden kip met twee vorken uit elkaar en warm deze de laatste paar minuten mee op in de pan met chili. |
Laat een reactie achter