Ingredienten

1 ei
100 gr boter
200 gr suiker
150 ml karnemelk
½ tl vanille extract
200 gr bloem
50 gr cacoa
1 tl baking soda
Snufje zout
Voor de vulling:
150 gr boter
250 gr poedersuiker
250 gr marshmallow fluff
Bakpapier
Whoopie pies zijn cakejes met een zoete laag vulling er tussen. Dit is een klassieke variant, maar je kan eindeloos variëren met de smaak. Whoopie pies zijn ooit door de Amish in Pennsylvania bedacht, maar je komt ze vooral heel veel in New England en met name in Maine tegen.

Bereiden

1.Verwarm de oven op 180 graden. Mix in een kom het ei met de boter en de suiker tot alles goed gemengd is. Mix vervolgens de melk, vanille extract, bloem, coacao, zuiveringszout en zout er doorheen. Mix nog een paar minuten op hoge snelheid door.
2.Bekleed twee bakplaten met bakpapier en schep hier 20 hoopjes deeg op, ter grootte van een flinke eetlepel. Laat tussen de hoopjes beslag voldoende tussenruimte, want ze lopen nog uit. Bak de cakejes in ongeveer 10 minuten gaat in de oven. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
3.Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten goed door elkaar te mixen. Zet de vulling in de koelkast tot de cakejes afgekoeld zijn.
4.Smeer de helft van de cakejes in met een dikke laag vulling, plak hier de overgebleven cakejes bovenop.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst