Ingredienten

2 el olijfolie
250 gr soepballetjes
1 winterpeen
1 ui
3 stengels bleekselderij
4 tenen knoflook
1½ liter kippenbouillon
130 gr orzo
100 gr verse spinazie
Lekker met parmezaanse kaas
Deze Italiaans-Amerikaanse wedding soup heet zo, omdat de smaken van de ingrediënten zo goed bij elkaar passen, dat ze een gelukkig huwelijk hebben. In Amerika doen ze er acini de pepe in, maar omdat dat in Nederland slecht verkrijgbaar is heb ik voor orzo gekozen. Dat smaakt hetzelfde, het ziet er alleen iets anders uit.

Bereiden

1.Verwarm de helft van olie in een koekenpan en bak de soepballetjes ongeveer 5 minuten tot ze net bruin zijn.
2.Schil ondertussen de wortel en snij hem in blokjes, snipper de ui en snij de bleekselderij in plakjes. Verwarm de rest van de olie in een soeppan en bak de groente op middelhoog vuur ongeveer 8 minuten. Pers de knoflook en bak een minuut mee.
3.Giet de kippenbouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes en de orzo toe en laat de soep afgedekt 10 minuten zacht koken.
4.Snij de spinazie grof en voeg de laatste minuut toe aan de soep. Serveer eventueel met parmezaanse kaas.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst