

2 el olijfolie | |
250 gr soepballetjes | |
1 winterpeen | |
1 ui | |
3 stengels bleekselderij | |
4 tenen knoflook | |
1½ liter kippenbouillon | |
130 gr orzo | |
100 gr verse spinazie | |
Lekker met parmezaanse kaas |
1. | Verwarm de helft van olie in een koekenpan en bak de soepballetjes ongeveer 5 minuten tot ze net bruin zijn. |
2. | Schil ondertussen de wortel en snij hem in blokjes, snipper de ui en snij de bleekselderij in plakjes. Verwarm de rest van de olie in een soeppan en bak de groente op middelhoog vuur ongeveer 8 minuten. Pers de knoflook en bak een minuut mee. |
3. | Giet de kippenbouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes en de orzo toe en laat de soep afgedekt 10 minuten zacht koken. |
4. | Snij de spinazie grof en voeg de laatste minuut toe aan de soep. Serveer eventueel met parmezaanse kaas. |
Laat een reactie achter