Ingredienten

4 preien
3 aardappelen
50 gr boter
750 ml kippenbouillon
500 ml slagroom
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
Paar stengels bieslook
Staafmixer
Door de naam en de ingrediënten denken veel mensen dat deze koude preisoep uit Frankrijk komt. De chef achter dit gerecht was weliswaar Frans, maar hij werkte in het Ritz-Carlton hotel in New York City toen hij het bedacht. En de New Yorkers zijn verantwoordelijk voor de populariteit van deze soep.

Bereiden

1.Snij de preien in ringen, schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Smelt de boter in een pan en bak de prei en de aardappelen op laag vuur ongeveer 5 minuten.Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat vervolgens de soep een half uur afgedekt pruttelen.
2.Pureer de soep met een staafmixer tot deze glad is. Roer de slagroom en de nootmuskaat er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
3.Laat de soep afkoelen en plaats vervolgens minimaal een uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast.
4.Snij de bieslook fijn en strooi deze over de soep voor het serveren.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst