

4 preien | |
3 aardappelen | |
50 gr boter | |
750 ml kippenbouillon | |
500 ml slagroom | |
Snufje nootmuskaat | |
Peper en zout | |
Paar stengels bieslook | |
Staafmixer |
1. | Snij de preien in ringen, schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Smelt de boter in een pan en bak de prei en de aardappelen op laag vuur ongeveer 5 minuten.Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat vervolgens de soep een half uur afgedekt pruttelen. |
2. | Pureer de soep met een staafmixer tot deze glad is. Roer de slagroom en de nootmuskaat er doorheen en breng op smaak met zout en peper. |
3. | Laat de soep afkoelen en plaats vervolgens minimaal een uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast. |
4. | Snij de bieslook fijn en strooi deze over de soep voor het serveren. |
Laat een reactie achter