Ingredienten

2 uien
4 hamburgers
4 hamburger broodjes
4 plakken kaas
2 augurken
Mosterd
Ketchup
Peper en zout
Boter om in te bakken
De onion burger uit Oklahoma bestaat meestal uit minstens net zoveel ui, als vlees. Ze komen oorspronkelijk uit El Reno, daar staan ze al sinds 1946 in Johnnie’s grill op de menukaart. Sid’s diner in dezelfde stad is ook een aanrader om deze burger te eten.

Bereiden

1.Snij de uien in halve ringen. Smelt wat boter in een pan en bak de uien een paar minuten op hoog vuur.
2.Bestrooi de burgers met peper en zout naar smaak en zeg ze bij de ui in de pan. Bak tot de burgers gaar zijn. Zet het vuur lager en leg op iedere burger een plak kaas en dek de pan af zodat de kaas sneller smelt.
3.Snij de broodjes doormidden en de augurk in plakjes.
4.Schep de burgers en de uien uit de pan en bak de broodjes kort in de pan met de deksel erop.
5.Haal de broodjes uit de pan en doe op de onderste helften wat mosterd, ketchup en een paar plakjes augurk. Leg de burgers op de broodjes en verdeel de uien er over. Doe de bovenste helft van de broodjes er bovenop en serveer direct.

Wil je nog meer Amerikaanse burgers uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst