Ingredienten

2 blikjes tonijn op waterbasis
2 augurken
½ rode ui
100 ml mayonaise
1 tl citroensap
Peper en zout
8 sneetjes bruinbrood
8 grote plakken cheddar kaas
Boter om in te bakken
Het verhaal gaat dat de tuna melt per ongeluk is uitgevonden. In 1965 zou in het restaurant van het warenhuis Woolworth’s in Charleston onopgemerkt wat tonijnsalade op een tosti zijn beland. Sindsdien is het een echte Amerikaanse klassieker.

Bereiden

1.Laat de tonijn uitlekken. Snij de augurk en de rode ui fijn. Roer dit met de mayonaise en citroensap door de tonijn. Breng op smaak met peper en zout.
2.Smeer de tonijnsalade uit over de helft van de sneetjes brood. Leg hier de kaas op en dek af met de overgebleven sneetjes brood.
3.Smelt wat boter in een pak en bak hier de broodjes ongeveer vier minuten per kant tot ze goudbruin worden en de kaas begint te smelten.

Wil je nog meer Amerikaanse tosties uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst