Ingredienten

30 gr boter
4 el bloem
250 ml kippenbouillon
1 blik tomatenblokjes
1 tl suiker
½ tl zout
¼ tl peper
¼ tl knoflookpoeder
Optioneel: overgebleven bakvet van bacon
Tomaten jus, ook wel rode jus genoemd, is een goed voorbeeld van de Creole keuken uit Louisiana. Het wordt opvallend genoeg vaak gegeten als ontbijt met biscuits, maar het kan ook geserveerd worden bij aardappelpuree, pasta of rijst.

Bereiden

1.Smelt op laag vuur de boter, bij eventueel het bakvet in de pan. Roer de bloem er doorheen tot deze goudbruin begint te worden.
2.Giet de kippenbouillon beetje bij beetje al roerend in de pan tot er geen klontjes meer zijn. Doe vervolgens ook de tomatenblokjes in de pan en roer goed door. Breng vervolgens op smaak met de suiker en de kruiden. Laat nog een paar minuten pruttelen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst