Ingredienten

225 gr ongezouten boter
240 ml water
35 gr cacao
250 gr bloem
300 gr kristalsuiker
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1 tl baking soda
½ tl zout
125 gr zure room
2 eieren
1 tl vanille extract
Voor de topping:
90 ml melk
150 gr gezouten boter
50 gr cacao
500 gr poedersuiker
1 tl vanille extract
Optioneel: Pecannoten
Bakblik of ovenschaal van 25 x 40 cm
Alles is groter in Texas, net als deze cake. Deze platte cake bak je op een groot bakblik - een sheet - waardoor hij zeker groot genoeg is voor 15 personen. Door het formaat, en omdat hij erg makkelijk te maken is, is het een ideaal recept voor op een feestje. Je kan hem ook in een grotere of kleinere vorm bakken, je hoeft dan alleen een kortere of langere baktijd aan te houden.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in in.
2.Meng de boter, water en cacao in een pan op laag vuur. Blijf roeren tot de boter gesmolten is. Breng vervolgens aan de kook en haal van het vuur. Laat het mengsel ongeveer 15 min afkoelen.
3.Meng de bloem, suiker, baking soda en zout in een kom. Meng in een andere kom de zure room, eieren en de vanille extract goed door elkaar.
4.Mix het afgekoelde botermengsel door de bloem. En meng vervolgens ook het zure roommengsel er doorheen. Mix goed door, tot alles is gemengd.
5.Giet het beslag in de ovenschaal en bak ongeveer 25 minuten in de oven.
6.Meng ondertussen voor de topping de melk en boter in een pan op middelhoog vuur, tot de boter is gesmolten. Haal van het vuur en voeg de cacao, poedersuiker en vanille extract toe. Roer goed door tot een glad mengsel ontstaat. Hak eventueel wat pecannoten fijn en voeg deze toe aan de topping.
7.Giet de topping direct op de cake als deze uit de oven komt en nog warm is. Laat de cake ruim twee uur afkoelen, tot de topping hard is geworden.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst