

225 gr ongezouten boter | |
240 ml water | |
35 gr cacao | |
250 gr bloem | |
300 gr kristalsuiker | |
100 gr lichtbruine basterdsuiker | |
1 tl baking soda | |
½ tl zout | |
125 gr zure room | |
2 eieren | |
1 tl vanille extract | |
Voor de topping: | |
90 ml melk | |
150 gr gezouten boter | |
50 gr cacao | |
500 gr poedersuiker | |
1 tl vanille extract | |
Optioneel: Pecannoten | |
Bakblik of ovenschaal van 25 x 40 cm |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in in. |
2. | Meng de boter, water en cacao in een pan op laag vuur. Blijf roeren tot de boter gesmolten is. Breng vervolgens aan de kook en haal van het vuur. Laat het mengsel ongeveer 15 min afkoelen. |
3. | Meng de bloem, suiker, baking soda en zout in een kom. Meng in een andere kom de zure room, eieren en de vanille extract goed door elkaar. |
4. | Mix het afgekoelde botermengsel door de bloem. En meng vervolgens ook het zure roommengsel er doorheen. Mix goed door, tot alles is gemengd. |
5. | Giet het beslag in de ovenschaal en bak ongeveer 25 minuten in de oven. |
6. | Meng ondertussen voor de topping de melk en boter in een pan op middelhoog vuur, tot de boter is gesmolten. Haal van het vuur en voeg de cacao, poedersuiker en vanille extract toe. Roer goed door tot een glad mengsel ontstaat. Hak eventueel wat pecannoten fijn en voeg deze toe aan de topping. |
7. | Giet de topping direct op de cake als deze uit de oven komt en nog warm is. Laat de cake ruim twee uur afkoelen, tot de topping hard is geworden. |
Laat een reactie achter