Ingredienten

1 ui
2 tenen knoflook
250 gr champignons
200 gr pecannoten
½ tl tijm
½ tl zout
½ tl peper
¼ tl komijn
400 gr zilvervliesrijst
1 ½ liter runderbouillon
8 plakken bacon
Boter om in te bakken
Texas een van de belangrijkste producenten van pecannoten in de Verenigde Staten. Er wordt in deze staat dan ook volop mee gekookt, van zoet tot hartig. Zo ook in deze Texas pecan rice, een makkelijk en lekker bijgerecht.

Bereiden

1.Snipper de ui en bak deze in wat boter tot de ui glazig begint te kleuren. Pers de knoflook uit en bak kort mee.
2.Snij ondertussen de champignons in plakjes, voeg deze toe aan de pan en bak weer een paar minuten.
3.Roer de rijst door de pan en giet de bouillon erbij. Breng langzaam aan de kook, zet het vuur laag en laat de rijst pruttelen, roer af en toe door, tot al het vocht is opgenomen. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
4.Bak de bacon in een pan zonder boter knapperig. Breek in stukjes en roer door de rijst zodra deze klaar is.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst