Ingredienten

1 ui
2 tenen knoflook
500 gr rundergehakt
2 el chilipoeder
1 ½ el komijnpoeder
1 el paprikapoeder
1 el oregano
½ tl zout
½ tl bruine basterdsuiker
1 blik tomatenblokjes
70 gr tomatenpuree
500 ml kippen bouillon
Lekker met zure room en cheddar kaas
Iedere streek in Amerika heeft zijn eigen chili variant. De chili uit Texas is de echte originele chili con carne, waar degene die we in Nederland kennen op is gebaseerd. Let op, hij is een stuk pittiger dan de variant die wij kennen, je kan hem nog pittiger maken als je daar van houdt.

Bereiden

1.Bak het gehakt rul in een braad- of hapjespan en snipper ondertussen de ui en bak op het einde een paar minuten mee tot die zacht wordt. Roer alle kruiden door het gehakt en bak kort mee.
2.Doe de suiker, tomatenblokjes, tomatenpuree en de bouillon in de pan en roer alles goed door.
3.Breng de chili aan de kook en laat het op laag vuur onafgedekt een uur pruttelen.
4.Serveer de chili met zure room, cheddar kaas of andere toppings naar keuze.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst