

1 ui | |
2 tenen knoflook | |
500 gr rundergehakt | |
2 el chilipoeder | |
1 ½ el komijnpoeder | |
1 el paprikapoeder | |
1 el oregano | |
½ tl zout | |
½ tl bruine basterdsuiker | |
1 blik tomatenblokjes | |
70 gr tomatenpuree | |
500 ml kippen bouillon | |
Lekker met zure room en cheddar kaas |
1. | Bak het gehakt rul in een braad- of hapjespan en snipper ondertussen de ui en bak op het einde een paar minuten mee tot die zacht wordt. Roer alle kruiden door het gehakt en bak kort mee. |
2. | Doe de suiker, tomatenblokjes, tomatenpuree en de bouillon in de pan en roer alles goed door. |
3. | Breng de chili aan de kook en laat het op laag vuur onafgedekt een uur pruttelen. |
4. | Serveer de chili met zure room, cheddar kaas of andere toppings naar keuze. |
Laat een reactie achter