Ingredienten

700 gr perziken
100 gr bloem
80 gr suiker
2 tl bakpoeder
2 tl bakpoeder
¼ tl zout
¼ tl kaneel
120 ml melk
150 ml water
80 gr lichtbruine basterdsuiker
10 gr boter
Tennessee perzik pudding is een zuidelijk dessert dat zowel warm als koud gegeten kan worden. Je kan verse perziken gebruiken, maar als je die niet voorhanden hebt zijn perziken uit blik een prima alternatief. Deze pudding is extra lekker met een bol vanille ijs.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
2.Schil de perziken en snij ze in parten.
3.Roer de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel goed door elkaar. Roer vervolgens de melk door het mengsel tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de perziken toe en schep ze om tot ze helemaal bedekt zijn en giet ze in de ovenschaal.
4.Breng voor de topping het water aan de kook en voeg de lichtbruine basterdsuiker en boter toe. Roer tot alles opgelost is. Giet de topping over de perziken en bak ongeveer 50 minuten in de oven.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst