

1 ui | |
½ groene paprika | |
1 teen knoflook | |
400 gr half om half gehakt | |
100 gr lamsgehakt | |
130 gr paneermeel | |
120 ml melk | |
1 ei | |
½ tl tijm | |
2 tl mosterd | |
1 el Worcestershire saus | |
1 tl tabasco | |
Peper en zout | |
Voor de topping: | |
60 ml ketchup | |
50 gr bruine basterdsuiker | |
2 el azijn | |
Bakblik van 12x22cm |
1. | Verhit de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in. Snipper de ui, snij de paprika in kleine stukjes en pers de knoflook uit. |
2. | Meng in een kom het gehakt met de ui, paprika en knoflook. Doe hier ook de paneermeel, melk, ei, tijm, mosterd, worcestershire saus, tabasco en naar smaak peper en zout bij. Kneed het met de hand goed door elkaar. |
3. | Doe het vlees in het bakblik en druk het heel goed aan. |
4. | Meng in een kom voor de topping de ketchup, basterdsuiker en de azijn. Roer het goed door en giet het op het vlees. Smeer het uit zodat alles met evenveel saus bedekt is. |
5. | Bak de meatloaf een uur in de oven. Laat hem nadat hij uit de oven komt zeker een kwartier in het bakblik rusten zodat hij niet uit elkaar valt. |
Laat een reactie achter