Ingredienten

1 ui
½ groene paprika
1 teen knoflook
400 gr half om half gehakt
100 gr lamsgehakt
130 gr paneermeel
120 ml melk
1 ei
½ tl tijm
2 tl mosterd
1 el Worcestershire saus
1 tl tabasco
Peper en zout
Voor de topping:
60 ml ketchup
50 gr bruine basterdsuiker
2 el azijn
Bakblik van 12x22cm
De meatloaf uit Tennessee is niet heel anders dan die uit de rest van Amerika. Alleen houden ze in deze staat wel van pittig eten, dus zit er tabasco en mosterd in. Ook zit er altijd behalve rundergehakt, ook varkensgehakt en lamsgehakt in.

Bereiden

1.Verhit de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in. Snipper de ui, snij de paprika in kleine stukjes en pers de knoflook uit.
2.Meng in een kom het gehakt met de ui, paprika en knoflook. Doe hier ook de paneermeel, melk, ei, tijm, mosterd, worcestershire saus, tabasco en naar smaak peper en zout bij. Kneed het met de hand goed door elkaar.
3.Doe het vlees in het bakblik en druk het heel goed aan.
4.Meng in een kom voor de topping de ketchup, basterdsuiker en de azijn. Roer het goed door en giet het op het vlees. Smeer het uit zodat alles met evenveel saus bedekt is.
5.Bak de meatloaf een uur in de oven. Laat hem nadat hij uit de oven komt zeker een kwartier in het bakblik rusten zodat hij niet uit elkaar valt.

Wil je nog meer Amerikaanse meatloaf uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst