Ingredienten

1 zakje taco kruidenmix (van 28 gr)
5 el water
300 gr salsasaus
125 gr zure room
500 gr rundergehakt
Paar takjes koriander
200 gr Romaine sla
2 trostomaten
1 avocado
1 rode ui
1 blik zwarte bonen (van 400gr)
1 blik mais (van 340 gr)
100 gr zwarte olijven plakjes
150 gr geraspte kaas
150 gr tortilla chips
Taco salade, een modern gerecht uit de Tex-Mex keuken. Het lekkere van taco's, maar dan zonder het geknoei en net wat voedzamer omdat er meer groenten in zitten.

Bereiden

1.Meng voor de dressing 1 tl van de tacokruiden met het water en een derde van de zure room en een derde van de salsasaus. Zet de dressing apart.
2.Bak het gehakt rul in een pan en voeg de rest van de tacokruiden toe. Roer goed door en bak nog een paar minuten.
3.Snij ondertussen de koriander en sla fijn. Meng dit door elkaar en verdeel over 4 borden.
4.Snij de tomaten en avocado in blokjes. Snij de ui fijn en laat de bonen en mais uitlekken.
5.Verdeel nu alle ingrediënten en de overgebleven zure room en salsasaus over de vier borden met sla. Besprenkel de salade met de dressing en serveer direct.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst