Ingredienten

Voor het deeg:
260 gr bloem
½ tl zout
150 gr boter
2 el water
Voor de vulling:
60 gr boter
4 el maizena
150 gr suiker
600 ml slagroom
2 tl vanille extract
Voor de topping:
50 gr boter
70 gr kaneelsuiker
Ronde bakvorm van 26 cm
De sugar cream pie is de officiële taart van de staat Indiana. Hij is ook bekend onder de naam Hoosier pie, een Hoosier is een inwoner van Indiana. De taart is erg populair bij de Amish gemeenschap.

Bereiden

1.Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af en druk de randen aan, prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.
3.Doe de maizena, suiker, boter en slagroom in een steelpan en verwarm de vulling al roerend op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot de boter gesmolten is en het mengsel dik geworden is. Roer er vervolgens de vanille extract doorheen.
4.Giet de vulling in de bodem. Smelt de boter voor de topping en druppel die op de vulling, strooi daarna de kaneelsuiker op de bovenkant van de vulling. Bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven.
5.Laat de taart volledig afkoelen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst