Ingredienten

2 plakken bacon
1 zoete ui
1 tl knoflookpoeder
1 groot blik limabonen
1 groot blik mais
300 gr cherrytomaten
Peper en zout
Olie om in te bakken
Dit bijgerecht ziet in eerste instantie uit alsof het in de Tex-mex keuken thuishoort, door de bonen en mais. Maar het komt toch echt West virginia en de omliggende staten.

Bereiden

1.Bak de bacon in een pan zonder boter op middelhoog vuur, ongeveer 10 minuten tot het knapperig is. Leg de bacon op een stukje keukenrol om uit te lekken.
2.Snipper de ui en fruit deze ongeveer 5 minuten in wat olie tot hij glazig wordt. Strooi het knoflookpoeder over de uit en bak kort mee.
3.Giet de bonen en de mais af en halveer de cherrytomaten. Doe alles bij de ui in de pan en bak het al roerend ongeveer 8 minuten. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de bacon boven de pan.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst