

2 uien | |
3 stengels bleekselderij | |
100 gr boter | |
500 gr wit brood (ongeveer driekwart brood) | |
2 eieren | |
1 el Italiaanse keukenkruiden | |
1 el gedroogde peterselie | |
Peper en zout | |
500 ml kippenbouillon | |
Ovenschaal van 25x25cm | |
Lekker met appel en walnoot |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. |
2. | Snipper de ui en snij de bleekselderij in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak de ui en bleekselderij ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. |
3. | Trek het brood uit elkaar in kleine stukjes. Klop de eieren los en roer de kruiden met peper en zout naar smaak er doorheen. |
4. | Doe het brood in een kom en schep hier het ui mengsel doorheen en eventuele toevoegingen als stukjes appel of walnoot. Giet vervolgens de losgeklopte eieren erbij en schep weer goed om. Doe vervolgens beetje bij beetje de bouillon bij het brood en schep weer om tot alles goed nat is. |
5. | Doe de stuffing in de ovenschaal. Bak het ongeveer drie kwartier in de oven, dek eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker begint te worden. Serveer direct. |
Laat een reactie achter