Ingredienten

2 uien
3 stengels bleekselderij
100 gr boter
500 gr wit brood (ongeveer driekwart brood)
2 eieren
1 el Italiaanse keukenkruiden
1 el gedroogde peterselie
Peper en zout
500 ml kippenbouillon
Ovenschaal van 25x25cm
Lekker met appel en walnoot
Als je graag een Amerikaans menu wil serveren tijdens de feestdagen, maar geen zin hebt om een hele kalkoen te maken, kun je er ook voor kiezen om alleen de vulling te maken als bijgerecht. Als er geen kalkoen omheen zit wordt het eigenlijk geen stuffing meer genoemd maar dressing.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Snipper de ui en snij de bleekselderij in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak de ui en bleekselderij ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
3.Trek het brood uit elkaar in kleine stukjes. Klop de eieren los en roer de kruiden met peper en zout naar smaak er doorheen.
4.Doe het brood in een kom en schep hier het ui mengsel doorheen en eventuele toevoegingen als stukjes appel of walnoot. Giet vervolgens de losgeklopte eieren erbij en schep weer goed om. Doe vervolgens beetje bij beetje de bouillon bij het brood en schep weer om tot alles goed nat is.
5.Doe de stuffing in de ovenschaal. Bak het ongeveer drie kwartier in de oven, dek eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker begint te worden. Serveer direct.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de feestdagen? Bekijk alle recepten voor kerst en thanksgiving hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst