

100 gr bloem | |
½ tl zout | |
snufje peper | |
snufje cayenne peper | |
½ tl knoflookpoeder | |
snufje uienpoeder | |
150 ml karnemelk | |
1 ei | |
300 gr biefstuk | |
300 ml zonnebloemolie | |
Lekker met jus of een dipsaus |
Chicken fingers zijn een stuk bekender, deze gefrituurde biefstuk reepjes kom je bijna alleen in het zuiden van Idaho tegen. Maar deze variant is ook zeker de moeite waard om te maken.
1. | Meng in een kom de bloem, zout, peper, cayenne peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Klop in een andere kom de melk met het ei. |
2. | Snij de biefstuk in repen van een centimeter bij een centimeter. Wentel de reepjes om in het bloem. Dompel vervolgens onder in de melk en daarna weer in de bloem. |
3. | Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, de reepjes moeten bijna onder staan. Bak de reepjes ongeveer 5 minuten, draai halverwege om. Laat uitlekken op een paar vellen keukenpapier. Serveer eventueel met een dikke jus of dipsaus. |
Laat een reactie achter