Ingredienten

50 gr boter
120 gr maismeel
1 tl zout
2 tl bakpoeder
250 ml water
200 ml melk
2 eieren
Ovenschaal van 20 x 20 cm
Spoonbread lijkt veel op cornbread, het heeft grotendeels dezelfde ingrediënten. Maar het is zachter van textuur. Net zoals cornbread is dit bijgerecht ook het populairste in de Zuidelijke staten van Amerika.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. Smelt de boter en laat deze even afkoelen.
2.Roer de maismeel, het zout en het bakpoeder door elkaar. Giet al roerend beetje bij beetje het water hierbij. Meng vervolgens de melk en de gesmolten boter door het mengsel en roer goed door tot er geen klontjes meer zijn. Klop de eieren los en roer deze ook door het beslag.
3.Giet het beslag in de ovenschaal en bak ongeveer een half uur in de oven tot het stevig is en goudbruin begint te worden.

Wil je nog meer Amerikaanse broden uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Click here to change this text

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst