Ingredienten

1 teen knoflook
170 gr ontdooide diepvries spinazie
1 blik artisjokharten (met 6 stuks)
125 gr crème fraiche
200 gr monchou
100 gr geraspte mozzarella
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout
Olie om in te bakken
Ovenschaal
Lekker met brood of tortillachips
Spinazie artisjok dip is een van de populairste dips uit Amerika. Bij veel bekende Amerikaanse restaurantketens staat hij op de menukaart. Je kan hem zowel warm als koud eten, en je kan hem serveren met brood of met tortillachips.

Bereiden

1.Verwarm de olie in een pan, pers de knoflook uit en bak deze kort in de pan. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak even mee.
2.Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze fijn. Doe ze bij de spinazie in de pan, bak een paar minuten en breng op smaak met peper en zout.
3.Roer de crème fraiche, monchou, mozzarella en Parmezaanse kaas in de pan door de spinazie tot alles is gesmolten.
4.Doe de dip in de ovenschaal en zet deze onder de grill in de oven tot er een goudbruin laagje boven op begint te ontstaan.
5.Serveer met brood en tortillachips.

Wil je nog meer Amerikaanse dips uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst