

400 gr sushi rijst | |
340 gr luncheon vlees | |
4 tl mirin rijstwijn | |
6 el soja saus | |
4 el suiker | |
4 vellen nori |
1. | Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2. | Open de het blik luncheon vlees en haal het vlees er uit. Verwijder beide kanten van het blik en was het blik goed af. Snij het vlees in 10 pakken. Bak in een koekenpan tot het vlees knapperig begint te worden. |
3. | Meng in een pan de mirin, sojasaus en suiker. Breng aan de kook en zet het vervolgens laag vuur. Voeg de saus aan de plakken vlees toe, zorg er voor dat de plakken helemaal bedekt zijn met saus. Laat nog even pruttelen tot de saus dikker wordt. |
4. | Snij de vellen nori in de lengte in drieën. Plaats op de onderste helft van strook het schone blik. Vul deze vorm met een tiende van de rijst en druk goed aan. Verwijder het blik en leg hier een plak vlees op. Vouw de nori over het vlees en rijst en rol deze op. Maak het uiteinde van de nori nat om hem vast te plakken |
5. | Herhaal dit met de rest van de rijst en vlees, spoel tussendoor het blik schoon met water. |
Laat een reactie achter