Ingredienten

200 gram spaghetti
2 eieren
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 ui
1 rode paprika
2 tenen knoflook
500 gr rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1½ tl Italiaanse kruiden
1 bol mozzarella
250 gr ricotta
Olie om in te vetten en in te bakken
Peper en zout
Pie- of springvorm van 25 cm
Spaghetti pie is een echt comfort food uit de Italiaans-Amerikaanse keuken. Voor deze ‘pie’ gebruik je spaghetti als taartbodem. Hij is makkelijk te maken en in het bijzonder populair bij kinderen en op ‘potlucks’ omdat hij makkelijk mee te nemen is.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
2.Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3.Klop de eieren los en roer de Parmezaanse kaas er doorheen. Roer dit door de spaghetti zodra die klaar is en maak hier een bodem van in de bakvorm. Druk goed aan.
4.Snipper ondertussen de ui, snij de paprika in kleine blokjes en pers de knoflook uit.
5.Verwarm wat olie in een pak en bak de ui en paprika een paar minuten. Voeg de knoflook op het einde toe en bak even mee. Doe het gehakt bij de ui in de pan en bak dit rul.
6.Doe als het gehakt klaar is ook de tomatenblokjes, tomatenpuree, kruiden en peper en zout naar smaak in de pan. Roer goed door en laat even pruttelen.
7.Smeer de ricotta uit over de spaghetti bodem en giet hier het gehaktmengsel op. Bak de spaghetti pie 20 minuten in de oven.
8.Snij de mozzarella in blokjes. Strooi die boven op de pie en bak nog 5 minuten mee tot de mozzarella is gesmolten.
9.Laat minimaal 10 minuten afkoelen voor de stevigheid voor je de taart serveert.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst