Ingredienten

500 gr half om half gehakt
100 gr paneermeel
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
1 tl gedroogde peterselie
1 tl gedroogde oregano
Peper en zout
400 gr spaghetti
Voor de saus:
1 ui
4 teentjes knoflook
2 blikken tomatenblokjes
1 tl zout
1 tl suiker
1 tl azijn
1 laurierblad
1 blikje tomatenpuree
½ tl gedroogde peterselie
½ tl gedroogde oregano
¼ tl peper
Olie om in te bakken
Spaghetti met gehaktballen werd oorspronkelijk vooral door Italiaanse immigranten in New York gemaakt. In Amerika was vlees veel makkelijker te verkrijgen dan in hun land van herkomst. Daarom zit in de Amerikaans-Italiaanse keuken vaak veel meer vlees verwerkt dan in authentiek Italiaanse gerechten.

Bereiden

1.Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe en breng aan de kook. Laat de saus vervolgens op laag vuur met de deksel op de pan een uur pruttelen. Roer af en toe door.
2.Meng het gehakt met het paneermeel, de kaas, het ei en de kruiden. Kneed hier ongeveer 12 balletjes van.
3.Voeg de gehaktballetjes halverwege de kooktijd aan de saus toe en kook ze een half uur mee.
4.Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het laurierblad uit de saus en serveer de spaghetti met de saus en de gehaktballetjes. Bestrooi eventueel met nog wat extra Parmezaanse kaas.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst