

500 gr half om half gehakt | |
100 gr paneermeel | |
2 el geraspte Parmezaanse kaas | |
1 ei | |
1 tl gedroogde peterselie | |
1 tl gedroogde oregano | |
Peper en zout | |
400 gr spaghetti | |
Voor de saus: | |
1 ui | |
4 teentjes knoflook | |
2 blikken tomatenblokjes | |
1 tl zout | |
1 tl suiker | |
1 tl azijn | |
1 laurierblad | |
1 blikje tomatenpuree | |
½ tl gedroogde peterselie | |
½ tl gedroogde oregano | |
¼ tl peper | |
Olie om in te bakken |
1. | Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe en breng aan de kook. Laat de saus vervolgens op laag vuur met de deksel op de pan een uur pruttelen. Roer af en toe door. |
2. | Meng het gehakt met het paneermeel, de kaas, het ei en de kruiden. Kneed hier ongeveer 12 balletjes van. |
3. | Voeg de gehaktballetjes halverwege de kooktijd aan de saus toe en kook ze een half uur mee. |
4. | Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het laurierblad uit de saus en serveer de spaghetti met de saus en de gehaktballetjes. Bestrooi eventueel met nog wat extra Parmezaanse kaas. |
Laat een reactie achter