Ingredienten

1 groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
3 tomaten
1 el zonnebloemolie
200 gr witte rijst
½ tl komijn
425 ml kippenbouillon
300 gr mais
425 gr zwarte bonen
Dit gerecht is multi inzetbaar. Je kan deze rijst eten als bijgerecht bij een steak of als vegetarisch hoofdgerecht maar je kan er ook wraps of paprika’s mee vullen. Bij fajita’s smaakt het ook goed.

Bereiden

1.Snij de paprika in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook. Snij de tomaten doormidden, schep de zaden eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
2.Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika en ui ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
3.Voeg de rijst, komijn en bouillon toe en breng aan de kook. Laat vervolgens een kwartier pruttelen tot de rijst gaar is. Laat de mais en bonen uitlekken, en roer deze samen met de tomatenblokjes door de rijst. Kook even mee tot alles warm is.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst