

1 groene paprika | |
1 ui | |
2 teentjes knoflook | |
3 tomaten | |
1 el zonnebloemolie | |
200 gr witte rijst | |
½ tl komijn | |
425 ml kippenbouillon | |
300 gr mais | |
425 gr zwarte bonen |
1. | Snij de paprika in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook. Snij de tomaten doormidden, schep de zaden eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. |
2. | Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika en ui ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. |
3. | Voeg de rijst, komijn en bouillon toe en breng aan de kook. Laat vervolgens een kwartier pruttelen tot de rijst gaar is. Laat de mais en bonen uitlekken, en roer deze samen met de tomatenblokjes door de rijst. Kook even mee tot alles warm is. |
Laat een reactie achter