Ingredienten

5 hot dogs
5 plakken bacon
5 hot dog broodjes
200 gr bruine bonen
2 tomaten
1 kleine rode ui
paar takjes koriander
1 avocado
sap van een halve citroen
50 gr mayonaise
zout
peper
grillpan
De Sonoran hot dog is het meest populaire street food in Tucson. Deze stad ligt dicht bij de grens en die Mexicaanse invloed zie je ook terug in deze hot dog.

Bereiden

1.Wikkel een plak bacon strak om elke hot dog
2.Snij de tomaten doormidden en schep de zaden eruit, snij vervolgens de rest in stukjes. Snipper de ui, snij de koriander fijn en roer door de tomaat. Snij de avocado in blokjes, meng het citroensap er doorheen en roer vervolgens door het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout
3.Verwarm de bruine bonen in een pan en giet vervolgens af. Hou de bonen warm.
4.Bak de hot dogs in de grillpan (of barbecue) op middelhoog vuur ca. 10 minuten tot de bacon knapperig is, draai regelmatig om.
5.Snij de broodjes aan de bovenkant in en schep er wat bonen in, leg de hot dog daar bovenop en vervolgens wat van het tomatenmengsel en mayonaise.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst