Ingredienten

170 gr bloem
1 tl bakpoeder
½ tl baking soda
¼ tl zout
120 gr boter
190 gr suiker
1 ei
1 tl vanille extract
1 el kaneel
Deze klassieke suiker kaneel koekjes kom je vooral tegen in New England en met name in Connecticut worden ze veel gemaakt en gegeten. Waar ze hun gekke naam aan te danken hebben is niet helemaal duidelijk, maar stamt waarschijnlijk af van het Duitse woord voor kaneelbroodjes af, schneckennudeln.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2.Meng in een kom alle ingrediënten behalve twee eetlepels suiker en de kaneel door elkaar. Kneed het deeg op het einde met de hand. Draai van dit deeg 20 bolletjes van ongeveer 2 centimeter.
3.Meng in een kom de overgebleven suiker met de kaneel. Rol de deegballetjes door dit suikermengsel en leg ze op de bakplaten, laat hier voldoende ruimte tussen want ze lopen veel uit.
4.Bak de snickerdoodles ongeveer 10 minuten in de oven en laat ze hierna volledig afkoelen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst