Ingredienten

6 kipfilets
3 teentjes knoflook
120 ml sojasaus
80 gr bruine basterdsuiker
100 ml water
1 tl azijn
1 tl gemberpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl zout
Sesamzaad
Boter om in te bakken
Lekker met rijst of macaronisalade
De op één na grootste bevolkingsgroep in Hawaii wordt gevormd door de inwoners met een Japanse achtergrond. In de Hawaiiaanse keuken zie je dan ook veel Japanse invloeden terug. Zo is Shoyu het Japanse woordt voor Sojasaus, waar je deze kip in bakt. Shoyu chicken is vaak onderdeel van de lokale ‘plate lunch’.

Bereiden

1.Snij de kip doormidden, Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilet tot ze goudbruin beginnen te worden. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
2.Pers de knoflook uit en meng deze in een kom met alle overige ingrediënten, behalve het sesamzaad.
3.Giet de saus bij de kip in de pan en breng aan de kook. Laat de kip vervolgens op laag vuur, met de deksel op de pan, ongeveer 20 minuten pruttelen, draai de kip halverwege om.
4.Schep de kip uit de pan op een bord of serveerschaal. Schep er nog een klein beetje saus overheen en bestrooi met sesamzaad. Serveer eventueel met rijst en Hawaiiaanse macaronisalade.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst