Ingredienten

240 ml lichte mais siroop
200 gr suiker
400 gr pindakaas
150 gr rice krispies (of gepofte rijst)
200 gr butterscotch chocolade
100 gr melk chocolade
Bakblik van 20x30cm
In de jaren ‘60 stond het recept voor scotcharoos op de verpakking van rice krispies. Sindsdien is het vooral in het midwesten, en in Iowa in het bijzonder, een heel erg populair dessert. Je kan de mais siroop eventueel vervangen voor honing, maar dan smaken ze wel iets anders.

Bereiden

1.Doe de mais siroop, suiker en de pindakaas in een pan. Verwarm het mengsel al roerend op middelhoog vuur tot de pindakaas is gesmolten. Vet ondertussen het bakblik in. Haal de pan van het vuur als het begint te koken en roer de rice krispies er doorheen. Giet het mengsel in het bakblik en druk het goed aan.
2.Smelt alle chocolade au bain marie en giet het in het bakblik, smeer de chocolade uit zodat het gelijkmatig verdeeld is.
3.Laat alles zeker een uur goed afkoelen en snij vervolgens in ongeveer 15 vierkantjes.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst