Ingredienten

15 ml absint
1 suikerklontje
3 scheutjes Peychaud's bitters
1 scheutjes Angostura bitters
30 ml rye whisky
30 ml cognac
7,5 ml simple syrup
1 citroen
IJsklontjes
De Sazerac cocktail is al sinds 1800 verbonden aan New Orleans en is de officiële cocktail van de stad. Iedere bar maakt hem net een beetje anders, soms wordt zij zonder cognac gemaakt. Maar de Peychaud's bitters mag niet achterwege laten, deze zorgen voor de typische smaak en rode kleur.

Bereiden

1.Vul een glas met ijs en giet er de absint bij. Draai het glas zo dat het glas bedekt is met absint, en giet vervolgens de overgebleven absint uit het glas.
2.Doe het suikerklontje met de twee bitterns in een ander glas en druk het suikerklontje uit elkaar. Voeg vervolgens de whisky, de cognac en de simple syrup toe en roer goed door.
3.Haal het ijs uit het glas en giet de cocktail er in.
4.Snij de citroen doormidden en knijp er zacht in boven de cocktail zodat er wat druppels invallen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst