

1 chorizo worst | |
1 ui | |
1 groen paprika | |
2 stengels bleekselderij | |
2 tenen knoflook | |
1 tl cajun kruiden | |
3 blikken kidneybonen | |
500 ml kippen bouillon | |
1 tl tabasco | |
1 laurierblad | |
Peper en zout | |
300 gr basmatirijst | |
Olie om in te bakken | |
Blender |
1. | Snij de worst in plakjes, snipper de ui en snij de paprika en bleekselderij in blokjes. Verwarm wat olie in een hapjespan en bak de worst en de gesneden groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit en roer samen met de cajun kruiden door de pan en bak een minuutje mee. |
2. | Giet de bonen af en doe ze samen met de bouillon, tabasco, laurierblad en peper en zout naar smaak erbij in de hapjespan. Breng het mengsel aan de kook en laat vervolgens op laag vuur onafgedekt 30 minuten pruttelen. |
3. | Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
4. | Haal het laurierblad uit de pan. Doe ongeveer een kwart van het mengsel in een blender en mix het tot een gladde massa. Giet de puree terug in de pan en roer het goed door. |
5. | Serveer de bonen met de rijst. |
Laat een reactie achter